ENVIRONMENTÁLNÍ UDRŽITELNOST V POTRAVINÁŘSKÉM BUSINESSU
úterý, 27. únor 2024, 14:30 - 17:00
Shlédnutí : 3332
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Místo sál č.318
ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. S.
a
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ
Vás zvou
na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná
dne 27.2. 2024 od 14:30 hod.
v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.
na téma:
ENVIRONMENTÁLNÍ UDRŽITELNOST V POTRAVINÁŘSKÉM BUSINESSU
Přednášející
Prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA
VŠCHT, Ústav udržitelnosti a produktové ekologie
Těšíme se na Vaši účast!
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r.
předsedkyně ČPS z. s.
Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r.
ředitel ÚZEI
Ing. Ilona Mrhálková, v. r.
tajemnice Programové rady
ÚZEI
Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.
Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Ústav zemědělské ekonomiky a informací, 120 00 Praha 2, Mánesova 75,
Ing. Inka Laudová, tajemnice ČPS, tel.: 605 229 644
ABSTRAKT
Environmentální aspekty podnikání začínají být stále častěji předmětem průmyslové výroby v řadě sektorů. Výjimkou není ani potravinářství. S implementací směrnice EU o nefinančním reportingu zaměřeném na udržitelnost vyvstává potřeba sbírat a prezentovat data související s emisemi skleníkových plynů a dalšími znečišťujícími látkami.
Přednáška bude zaměřena na principy určování uhlíkové stopy organizace, ze kterých vyplývají nové souvislosti pro dosahování korporátní udržitelnosti. Ve druhé části se přednášející zaměří na identifikaci globálních marketingových trendů, které vyplynuly z obšírného průzkumu realizovaného ve 22 zemích světa.