POTRAVINOVÁ ALERGIE
Přednášející
Ing. Markéta Begany
VÚP Praha, v.v.i.
Těšíme se na Vaši účast!
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r. Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r.
předsedkyně ČPS z. s. ředitel ÚZEI
Ing. Ilona Mrhálková, v. r.
tajemnice Programové rady
ÚZEI
Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.
Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail:
ABSTRAKT
Z důvodu genetické zátěže, znečištěného ovzduší a nevhodného životního stylu je stále větší množství lidí sužováno alergiemi na určité potraviny. V České republice trpí potravinovou alergií 5 až 8 % dětí a 3 % dospělých.
Alergické reakce jsou doprovázeny kožními problémy, očními záněty, trávicími nebo dýchacími obtížemi, v extrémním případě anafylaktickým šokem, způsobují častější výskyt dalších onemocnění, či celkové neprospívání a vychýlení imunity. Nepřiměřené reakce imunitního systému ovlivňují psychiku i celkovou kvalitu života.
Tato přednáška si pokládá následující otázky:
Budeme se věnovat alergii na ořechy, sóju, ryby a dary moře, ovoce a zeleninu, mléko, vejce a mouku.