a
na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná
dne 28.11. 2023 od 14:30 hod.
v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.
na téma:
ČOKOLÁDA, JEJÍ HISTORIEA ZAJÍMAVOSTI
Přednášející
Marek ŠUSTÁČEK
Chocolate Experience s.r.o
Těšíme se na Vaši účast!
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r. Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r.
předsedkyně ČPS z. s. ředitel ÚZEI
Ing. Ilona Mrhálková, v. r.
tajemnice Programové rady
ÚZEI
Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.
Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail:
ABSTRAKT
Mezi dobou, kdy člověk objevil kakaovník a jeho plody, a dneškem, kdy si můžeme čokoládu koupit téměř kdekoliv, uplynulo dlouhých 3000 let. Jaký byl vztah člověka ke kakau po tuto dlouhou dobu, jak se vlastně vyrábí čokoláda tak, jak ji dnes známe, a na jakém stromě kakao vlastně roste?
Na tyto a spoustu dalších zajímavostí společně najdeme odpověď.