a
na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná
dne 29. ledna 2018 od 14:30 hod.
v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.
na téma:
KVALITA KONZUMNÍCH BRAMBOR A RAJČAT V TRŽNÍ SÍTI V ROCE 2018
Přednášející
Ing. Jiří Fried
do června 2018 manažer kvality společnosti Ahold
Těšíme se na Vaši účast!
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r. Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r.
předsedkyně ČPS z. s. ředitel ÚZEI
Ing. Ilona Mrhálková, v. r.
tajemnice Programové rady
ÚZEI
Změna programu vyhrazena.
Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.
Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail:
ABSTRAKT
Rajčata a brambory jsou stále nejčastěji pěstované plodiny na zahrádkách v ČR a v okolních státech. Je to z důvodu čerstvosti a hlavně kvality obou položek vypěstovaných v půdě v porovnání s produkcí s moderními velkovýrobními technologiemi. Díky klimatickým změnám je jejich produkce rok od roku více problémová. Zároveň se jedná o jedny z nejčastěji dovážených položek do ČR.
Přednáška je zaměřená na stávající i budoucí vývoj produkce těchto položek, co jako spotřebitelé můžeme očekávat od stávající a budoucí kvality těchto položek, jak se v kvalitě položek vyznat atd. Budou zde prezentovány i nejčastější viditelné kvalitativní problémy, se kterými se spotřebitel může u rajčat a brambor setkat.