Český svaz vědeckotechnických společností

ČSVTS

Novotného lávka



zpravodaj
 

prehled
 

feani


Kalendář

poslední měsíc únor 2018 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Výstavy na Novotného lávce

27.02 2018 - 27.02 2018
Výkonnost potravinářského sektoru
07.03 2018 - 07.03 2018
Elektronické řídící systémy v mobilních strojích a přehled novinek fy Danfoss
Praha 1, Novotného lávka 200/5
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
21.03 2018 - 21.03 2018
Seminář Vyhodnocení stavu povrchových vod za období 2013-2015
Sídlo ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1, sál 217
28.03 2018 - 28.03 2018
UAV/drony - Aktuální vývoj v oblasti legislativy a technologického rozvoje a možnosti využití dronů pro pracovní a hobby účely
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
05.04 2018 - 05.04 2018
Technická olympiáda Mezinárodního techn. a vzdělávacího konsorcia při VŠTE ČB
Vysoká škola technická a ekonomická,Okružní 10, České Budějovice
11.04 2018 - 11.04 2018
Diagnostické systémy
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI
25.04 2018 - 25.04 2018
SOUČASNÁ LEGISLATIVA VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ
Praha 1, Novotného lávka 5

Počet návštěvníků

396125

Kalendář událostí

Flat View
Rok
Měsíční pohled
Měsíc
Weekly View
Týden
Daily View
Dnes
Search
Vyhledat

Výkonnost potravinářského sektoru

úterý, 27. únor 2018, 14:30 - 17:00
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 209

ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. s., PRAHA

         Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS

 

a

ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ, Praha

 

                                                                 Vás zvou

na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná

dne 27. února 2018 od 14:30 hod.

v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.

na téma:

 

VÝKONNOST

POTRAVINÁŘSKÉHO SEKTORU

 

Přednášející

JUDr. Josef Mezera, CSc.

Ing. Zdeňka Náglová, Ph.D.

Ústav zemědělské ekonomiky a informací

Těšíme se na Vaši účast!

 

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r.                    Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r. předsedkyně ČPS z. s.                                                     ředitel ÚZEI

                                                           Ing. Ilona Mrhálková, v. r.

                                                                       tajemnice Programové rady

                                                                     pro potravinářské úterky, ÚZEI

 

Změna programu vyhrazena.

Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.

Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Ústav zemědělské ekonomiky a informací, 120 00 Praha 2, Mánesova 75, Ing. Inka Laudová, tajemnice ČPS, tel.: 605 229 644

 

Abstrakt

 

Prezentace je zaměřena na ekonomickou analýzu potravinářského odvětví a informuje posluchače např. o jeho produkci, struktuře, výkonnosti a dalších významných parametrech.

Úvodní část prezentace bude věnována vývoji produkce rostlinného a živočišného původu u vybraných výrobků. Dále bude prezentován vývoj u sledovaných nápojů. U obou druhů produktů je zachycena delší časová řada.

Další části prezentace uvádějí také v delší časové řadě základní ukazatele struktury a ekonomiky potravinářského průmyslu ČR včetně mezinárodního srovnání produktivity práce. Do prezentace je zahrnuto i čerpání vybraných podpor z fondů EU a z národních zdrojů.

Charakteristika produkční výkonnosti u rozhodujících potravinářských komodit ukázala, že produkce směřuje od kvantity k moderním trendům. Z pohledu podnikatelské struktury výrobců sledovaného odvětví dochází k nárůstu počtu podniků s dominancí malých firem, dlouhodobě je, ale zřejmý pokles počtu pracovníků. Vývoj dalších ukazatelů výkonnosti je však oborově velmi diferencovaný. Při komparaci produktivity práce s EU potravinářské obory vykazují podstatně nižší hodnoty.

 

 

Zpět


Přihlásit se

Přihlásit se

Jméno *
Heslo *
Zapamatuj si

saly

 


Kamera on-line

webkamera Karlův most


kytlice

ubytovani

klub