Český svaz vědeckotechnických společností

ČSVTS

Novotného lávka



zpravodaj
 

prehled
 

feani


Kalendář

poslední měsíc leden 2018 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Výstavy na Novotného lávce

30.01 2018 - 30.01 2018
České cechovní normy
20.02 2018 - 20.02 2018
Přípravný seminář k autorizačním zkouškám
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
07.03 2018 - 07.03 2018
Elektronické řídící systémy v mobilních strojích a přehled novinek fy Danfoss
Praha 1, Novotného lávka 200/5
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
28.03 2018 - 28.03 2018
UAV/drony - Aktuální vývoj v oblasti legislativy a technologického rozvoje a možnosti využití dronů pro pracovní a hobby účely
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
05.04 2018 - 05.04 2018
Technická olympiáda Mezinárodního techn. a vzdělávacího konsorcia při VŠTE ČB
Vysoká škola technická a ekonomická,Okružní 10, České Budějovice
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI
25.04 2018 - 25.04 2018
SOUČASNÁ LEGISLATIVA VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ
Praha 1, Novotného lávka 5
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI

Počet návštěvníků

396125

Kalendář událostí

Flat View
Rok
Měsíční pohled
Měsíc
Weekly View
Týden
Daily View
Dnes
Search
Vyhledat

České cechovní normy

úterý, 30. leden 2018, 14:30 - 17:00
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 156

ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. s., PRAHA

         Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS

                                                                            a

ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ, Praha

 

                                                                       Vás zvou

na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná

dne 30. ledna 2018 od 14:30 hod.

v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.

na téma:

 

ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY

A CO NABÍZEJÍ SPOTŘEBITELŮM

 A VÝROBCŮM

 

Přednášející

Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.

Potravinářská komora ČR

 

Těšíme se na Vaši účast!

 

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r.                    Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r. předsedkyně ČPS z. s.                                                     ředitel ÚZEI

                                                           Ing. Ilona Mrhálková, v. r.

                                                                    tajemnice Programové rady

                                                                    pro potravinářské úterky, ÚZEI

Změna programu vyhrazena.

Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.

Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Ústav zemědělské ekonomiky a informací, 120 00 Praha 2, Mánesova 75, Ing. Inka Laudová, tajemnice ČPS, tel.: 605 229 644

 

Abstrakt

 

Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny spravuje již dva roky systém českých cechovních norem pro kvalitní potraviny. V roce 2017 byl tento systém zařazen na seznam dobrovolných národních značek kvality, přesněji dobrovolný systém certifikace zemědělských produktů v souladu s požadavky Sdělení Komise – Obecné zásady osvědčených postupů EU k dobrovolným systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny (2010/C 341/04).

Systém českých cechovních norem je odpovědí výrobců potravin a nápojů na dlouhodobé připomínky odborné i spotřebitelské veřejnosti k neexistenci standardů kvality. Po zrušení závaznosti československých státních norem vzniklo faktické legislativní vakuum – tedy i prostor pro nepoctivé výrobce a zejména dovozce a výrobce. Systém českých cechovních norem nabízí řešení, které by opět pozvedlo kvalitu českých potravin a vrátilo jim jejich historické renomé i u spotřebitelů. Celý systém ČCN vychází z bývalých československých státních norem a platných vyhlášek pro jednotlivé komodity.

České cechovní normy jsou vytvářeny ve spolupráci výrobců, zájmových nebo profesních sdružení, úřadů státní správy a vědecko-výzkumných institucí. Správcem českých cechovních norem je Potravinářská komora ČR. České cechovní normy jsou veřejně dostupné na webových stránkách.

České cechovní normy obsahují povinné složky, přípustné a nepřípustné složky, nadstandardní parametry, které definují nadstandard vůči platné legislativě, a daná norma má vždy vyšší kvalitativní parametry než je dáno platnou legislativou pro určitou potravinu.

 

Zpět


Přihlásit se

Přihlásit se

Jméno *
Heslo *
Zapamatuj si

saly

 


Kamera on-line

webkamera Karlův most


kytlice

ubytovani

klub