Český svaz vědeckotechnických společností

ČSVTS

Novotného lávka



zpravodaj
 

prehled
 

feani


Kalendář

poslední měsíc listopad 2017 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30

Výstavy na Novotného lávce

28.11 2017 - 28.11 2017
SVĚT KÁVY
29.11 2017 - 29.11 2017
Hydraulika zemědělských strojů
ČSVTS, Praha 1, Novotného lávka 200/5, sál 318
30.11 2017 -
13. konference SCHOLA
01.12 2017 - 10.12 2017
Svatá Barbora - výstava
13.12 2017 - 13.12 2017
Provozní kapaliny pro osobní automobily
ČSVTS, Praha 1, Novotného lávka 200/5, sál 318

Počet návštěvníků

386055

Kalendář událostí

Flat View
Rok
Měsíční pohled
Měsíc
Weekly View
Týden
Daily View
Dnes
Search
Vyhledat

Konzervanty v potravinách - výhody a omezení

úterý, 26. září 2017, 14:30 - 16:30
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 349

ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. S., PRAHA
Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS

a

ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ, Praha

 

Vás zvou

na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná

dne 26. září 2017 od 14:30 hod.

v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.

na téma:

 

Konzervanty v potravinách - výhody a omezení

 

Přednášející

Doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Ústav konzervace potravin, VŠCHT

 

Abstrakt

Konzervační látky slouží k prodloužení trvanlivosti potravin a zajištění jejich bezpečností tím, že chrání proti pomnožení kazících i patogenních mikroorganismů (bakterií, kvasinek, plísní) a produkci toxinů. Přednáška si klade za cíl seznámit posluchače s následujícím aspekty konzervace potravin přídavkem chemických látek:

  • Základní principy účinku konzervačních látek proti růstu nežádoucích mikroorganismů

  • Funkce v potravinách a podmínky aplikace jednotlivých konzervantů

  • Představení nejčastěji používaných konzervantů (kyselina sorbová a kyselina benzoová a jejich soli, oxid siřičitý a siřičitany, dusitany a dusičnany)

  • Možná rizika pro citlivé a nemocné osoby

  • Přírodní konzervační látky a trendy v (chemické) konzervaci potravin

 

 

Místo : Klub techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.
Kontakt : Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Ing. Inka Laudová, tel.: 605 229 644

Zpět


Přihlásit se

Přihlásit se

Jméno *
Heslo *
Zapamatuj si

saly

 


Kamera on-line

webkamera Karlův most


kytlice

ubytovani

klub